torsdag 12 november 2015

Hudtyper
Identifiera din hudtyp.

Att få en vacker och fin ansiktshud är ingen ouppnåelig dröm. Genom att vårda din hud på bästa möjliga sätt så blir små rynkor, irriterad,torr, eksem och inflammerad hud ett minne blott.


Genom att tillföra din hud det allra bästa så skapar det goda förutsättningar för att undvika många hudsjukdomar. Du får en frisk, vacker och strålande hy .

Olika hud typer kräver förstås olika vård och underhåll. De flesta av oss kan väl konstatera att huden beter sig lite varierat under perioder. Ibland blir den torr eller en finne ploppar upp när man minst anar det. Även de olika årstiderna har inverkan på hudens beteende. Det är ju så att huden är ett levande organ. Vilken hud typ du än har så förändras ju huden med åldern. Och alla hud typer kan vara känsliga då och då på olika sätt.

Bland hy

Om du har en kombinerad hud typ eller bland hy. Så är hyn fetare runt näsan, på hakan och i pannan det är s.k T-zonen och andra delar av ansiktet är torrare. Bland hy har man på gott och ont, att man är lite fet i hyn motverkar rynkor men däremot får man lättare finnar, särskilt i T-zonen. Det kan vara svårt att hitta produkter som fungerar till hela ansiktet, så att blanda olika produkter för att hitta rätt balans är bra. Annars är produkter anpassade till "normal" hy ofta lämpligast.

Fet hy

De flesta unga tampas med fet hy och de problem som hud typen medför, som finnar, förstorade porer, glansighet och andra orenheter. huden blir oftast torrare med åren, men en del människor får leva med sin feta hy hela livet. Du bör undvika slipande peeling produkter, som uppmuntrar talgkörtlarna till överdriven fettproduktion. Undvik också produkter som innehåller oljor. Använd gärna fuktkräm som inte innehåller olja.

Torr hy
Ganska ofta kan torr hy avhjälpas med en fuktgivande rengöringsprocedur och bra fuktkräm. Använd inte ansiktsvatten som innehåller alkohol. På vintern blir huden torrare eftersom luftfuktigheten är låg, och då kan det vara extra bra för huden med en flera olika återfuktande krämer och serum. Se till att smörja in dig ofta och mer vid behov.

Känslig hy
Om du har känslig hy ska du vara noga med dina produkter. Undvik sådana som innehåller parfym eller alkohol, eftersom de lätt irriterar. Det är också viktigt med solskydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar